Revalid

Program de îngrijire a părului


Vitalitatea părului provine din calitatea cheratinei și din cantitatea suficientă de aminoacizi cu sulfuri. Cheratina este componenta de bază a structurii firului de păr, fiind formată din proteine ce conțin un număr mare de aminoacizi cu sulfuri. Acești aminoacizi conferă părului proprietățile sale mecanice (rezistență, elasticitate).

Pe lângă cheratină, mai sunt si alte componente importante, necesare pentru un păr sănătos: calciu, siliciu și activatorii reacțiilor metabolice ce stau la baza formării noilor rădăcini (de exemplu: vitaminele B1, B2, B6, pantotenol și biotina, acid para-amonobenzoic (vitamina H), vitamina E), inclusiv minerale precum zinc, cupru și fier.

Creșterea, densitatea și elasticitatea părului se diminuează începand cu vârsta de 30 de ani.

Așadar este important să începeti un program de îngrijire a părului din timp!

  • Cea mai bună modalitate de a menține părul frumos, puternic și sănătos este printr-o dietă echilibrată, cu aminoacizi și vitamine din complexul B.
  • Evitarea, pe cât posibil, a acțiunii nocive a factorilor externi precum plaja sau solarul. Razele UV slăbesc structura firului de păr, ce poate dăuna pe termen lung.
  • Nu uitați ca înotul, atât în mare cât și în piscine cu apă ce conține clor, dăuneaza părului. Protejați-vă părul cu o cască de înot.
  • Masând în mod regulat scalpul cu mâinile, prin mișcări circulare, stimulați microcirculația sângelui și vă întăriți rădăcina părului. De asemenea masajul ajută elementele nutritive din produsele de îngrijire să ajungă la rădăcina firului de păr și să o hrănească.