Revalid

Întrebări frecvente


Care sunt termenii pe care ar trebui să-i cunosc atunci când se vorbește despre căderea parului?

Calviția (alopecia)

Reprezintă căderea părului în întregime sau parțial de pe zonele acoperite cu păr ale capului. Termenul vine de la cuvantul alopex (vulpe) din cauza căderii anuale a părului acestui animal. Termenul de calviție definește absența totală a părului de pe cap.

Există mai multe tipuri de alopecie:

Alopecia androgen-genetică

Se manifestă atunci când foliculii părului încep să-si reducă dimensiunile. Rezultatul este subțierea firului de păr și o etapă mai scurtă de crestere, ducând la o oprire prematură a dezvoltării. Motivele sunt, în mare, de ordin hormonal. Organismul produce în această perioadă hormoni androgeni (ex: testosteronul), care controlează (diminuând, după 20 de ani) căderea părului.

Calviția specifică bărbaților

La bărbați, calviția androgenă urmează un "model" caracteristic, afectând inclusiv tinerii aflați la pubertate. Se estimează că această formă de alopecie afectează între 50 si 80% din totalul bărbaților. Ca o regulă generală, 30% din bărbații de 30 de ani vor fi afectați de alopecia androgen-genetică, 40% din cei in jurul vârstei de 40 de ani, și tot așa până la bărbații de 80 de ani, afectați in proporție de 80%. Primele simptome sunt caracterizate printr-o "retragere" discretă a părului pe la tâmple, urmată de obicei de subțierea coroanei din creștet.

Calviția specifică femeilor

Și la femei poate apărea acest gen de calviție, estimându-se o cifra de 20-40% de persoane afectate. Se manifestă în mod diferit față de alopecia masculină, pierderea părului fiind mai putin evidentă datorită "distribuirii" egale.

Alopecia difuză

Este caracterizată mai degrabă de o rarefiere graduală a părului decât de apariția zonelor de calviție totală. Se manifestă în general în prezența unor boli cum ar fi anemia, probleme de tiroidă sau chiar în perioada unei sarcini. Anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele, excesul de vitamina A sau tiroidienele pot cauza această problemă. De obicei este reversibilă.

Matreața (ptiriazis capitis)

Problemă a scalpului caracterizată de coji albe grase sau uscate, prezente în special la rădăcina firului de păr, asociate mai mereu cu o roșeață și o mâncărime a pielii.


Îmi pot pierde părul dacă mă spăl pe cap prea des?

Șamponarea frecventă nu are niciun fel de efect, bun sau rău, asupra pierderii parului. Așa că, dacă asta vă pastrează părul curat, spălați-vă pe cap cât de des aveți nevoie.


Pot să-mi întăresc părul dacă îl perii de foarte multe ori pe zi (peste 10)?

Perierea viguroasă și susținută a părului poate provoca deteriorarea și este cunoscută ca fiind responsabilă pentru smulgerea sau ruperea firelor. Așa că nu puteți să vă întăriți părul periindu-l foarte des. Mai degrabă îl veți pierde pe perie.


Este adevărat ca e mai bine pentru păr să-l pieptăn atunci când este ud?

NU. Părul ud este mult mai fragil decât atunci când este uscat. Daca vreți să-l periați imediat dupa spălare, încercați să-l menajați cu o perie mai rară și fără să-l trageți.


Este adevărat ca părul crește mai repede vara decât în timpul iernii?

Este adevărat. Vara și soarele stimulează circulația sângelui la nivelul pielii capului, hrănind foliculii de păr. Astfel, părul crește mai repede decât în perioadele mai reci.


Este normal sa pierd păr în fiecare zi?

Se consideră normală pierderea a până la 100 de fire pe zi. Dacă vi se întamplă să constatați că pierdeți păr în cantități importante, ar putea fi de vină stresul cronic sau o boală nedetectată.


Contează aportul zilnic de fier și proteine pentru un păr strălucitor și cu fire groase?

DA. Lipsa fierului din dietă poate duce la pierderi de păr. Așa că încercați să vă asigurați din alimentație necesarul de fier. Aceeași situație este valabilă și în cazul proteinelor. Dacă nu reușiți, trebuie să știți că formula Revalid conține ambele substanțe necesare unui păr sănătos și strălucitor.